Íme, 2 nagykereskedés-gyártó cég jövője – Melyik irányt választod?

Nagykereskedők-Gyártó cégek és a Pozitív Vevőmanipuláció Stratégiája

Mr. Fehér bevezette a Pozitív Vevőmanipuláció Stratégiát cégébe, amely segített neki olyan hatékonyan megszólítania a célközönséget, amelyre piaca egyetlen más szereplője sem volt képes. Konverziói mind a hírlevelekben, mind a közösségi médiában megugrott. Izgatottan tapasztalta, hogy a végfelhasználók és a viszonteladó partnereknél egyaránt működött ez a korszerű stratégia.

Mr. Szürke ezzel szemben megbízott a régi marketing eszközeiben. Azonban döntését már a tavasz végére megbánta, mikor is azt látta, hogy ugyanannyi vevő megszerzésébe sokkal nagyobb marketing büdzsére lett szüksége. A hírleveleinek megnyitási és átkattintási számai semmit nem változtak, követői a közösségi médiában passzívak. Viszonteladóit továbbra is csak lenyomott árakkal érte el.

Nagykereskedők-Gyártó cégek és a Vevő-transzplantáció Szisztéma

Mr. Fehér kipróbálta az úgynevezett Vevőtranszplantáció szisztémát, amellyel piaca viszonteladóinak krémjét sikerült cégéhez csábítania. Mindezt nem egy árcsökkentő stratégiával, hanem egy olyan rendszer felépítésével, amely úgy garantálja a viszonteladó partnerek sikerességét, hogy közben a beszállító cég is növekszik.

Mr. Szürke eközben árakci-ókkal és a hagyományos, marketinggel nem támogatott módszerekkel próbálta megtartani meglévő viszonteladóid, és új partnereket magához csábítani. Az eredmény? 7%-kal kevesebb viszonteladó. Ez két dolognak köszönhető: a régi marketing csökkenő erejének (1); és a piac néhány szereplője áttért az Új Marketingre, amely hatéko-nyabban szólítja meg a viszont-eladókat.

Nagykereskedők-Gyártó cégek és az influenszerek

Mr. Fehér meghozta élete egyik legbátrabb döntését, és az új marketingirányokat követve, influenszerek bevonásával készített kampányt, amelynek eredménye minden várakozását felülmúlta. Ekkor jött rá, hogy a régi marketing kora lealkonyult, helyére valami egészen új kommunikáció lépett.

Mr. Szürke ezalatt csökönyösen ragaszkodott a régi vevőszerző eszközeihez. De rá kellett jönnie, hogy a Nosztalgia Marketing ma már átlagos eredményeket sem hoz. Ahogy a digitális világban a kazettákat leváltotta a CD, majd az MP3, manapság pedig az okostelefonok, úgy a marketing is rohamtempóban cseréli le régi eszközeit új, hatékonyabb konstrukciókra.

Nagykereskedők-Gyártó cégek és az Ambíció márkastratégia

Mr. Fehér az influenszerek által terjesztett kampányának sikerén felbuzdulva elindította az Ambíció Márkastratégiát. Emberközelibbé tette cégét a végfelhasználók körében, ezzel iparágában egy olyan útra lépett, mint az Apple. Ma már egyszeri vevők helyett hűséges rajongókból épít bázist maga köré. A hűséges rajongó pedig büszkén osztja, ajánlja, hirdeti a márka üzenetét.

Mr. Szürke sajnos továbbra is félt mindentől, ami új. Kicsit a múltban ragadt. Ezzel azonban az eredményeit is egy 20 évvel korábbi állapotban konzerválta.

Két út, két irány. Minden nagykereskedésnek, gyártó cégnek választania kell. Tudatosan vagy csak azért, mert „Elfelejtünk időben lépni.” A VII. Országos Nagykereskedelmi És Gyártói Konferencián átadunk Neked minden anyagot, eszközt, tudást, ami az Új Marketinged beindításához kell.

Ha Mr. Fehér leszel, kattints ide, és foglald le a kevés szabad hely egyikét:

http://nagykergyartokonferencia.hu

2 hozzászólás

  1. : Lajos

    Nagyon jó.hogy most küldték ezt az emailt.Szerettem volna egy mósógépet venni az online áruházból igértek 5% kedvezményt ma felhívtak és közölték,hogy a állam által elnyert támogatás miatt nem adnak.Ez a kereskedelem nálunk.á

  2. :Vadász Lajos

    Nálunk a kereskedelem az igéret földje.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.